Naamswijziging

‘Swiebertje’ maakt plaats voor ‘Spullukus’.

Vandaag, zondag 3 juni, maak ik officieel bekend dat de naam Stichting Kringloopwinkel Swiebertje plaats maakt voor de nieuwe naam : Stichting kringloopwinkel Spullukus.

Het is een lastige keuze geweest. De naam ‘Swiebertje’ voelde destijds meteen goed, het is niet gemakkelijk om dan een goed alternatief te vinden.

Na mijn oproep 3 weken geleden aan iedereen die zich betrokken voelde bij de winkel, mee te denken voor een nieuwe naam, ben ik onder de indruk van het enorme aantal reacties. Daarmee ontstond een volgende lastige keuze : hou je vast aan iets wat niet meer is, denkend aan voorstellen als Swabbertje, Swiepje, Zwieper, de (k)landloper etc. , of besluit je om het over een andere boeg te gooien? Een kleine greep uit het grote aantal inzendingen : de Paradijsvogel, de Mallemolen, de Handtas, Den Deelder, Voor een Habbekrats, Veul voor Wenig, de Tweede kans, het Swaffeltje, De Trommelaar, Vind Iets….

Na lang wikken en wegen is de keuze gevallen op de naam ‘Spullukus’. (Het mag duidelijk zijn dat er uitvoerig is onderzocht of deze naam al bestaat (…)). Deze naam voelt voor mij als datgene waar de winkel voor staat: veul spullukus. De Letterkeuze heeft iets van Brabants dialect en gezelligheid.

Zoals 3 weken geleden vermeld is de naamswijziging geen vrije keuze geweest. Echter aan het beleid en daarmee de winkelformule verandert niets. Ik hoop dan ook dat we samen vooruit kunnen kijken waarbij ik begrijp dat het tijd nodig heeft te wennen aan de nieuwe naam, dat geldt natuurlijk ook voor ons als team van Swiebertje. Voorlopig nog even komen ‘swieberen’ lijkt me dan ook geen enkel probleem.

Tot slot wil ik álle mensen die de moeite hebben genomen te reageren op mijn oproep, hártelijk bedanken. Het voelt als een warme deken!

Marion